Pages

Thursday, May 17, 2012

Resepi tart telur dan tart buah

Assalamualaikum wbt...hari ini adalah hari isnin yer kawan-kawan, dan besok adalah hari selasa. So what?! Apa kena-mengena hari dengan ini, besok dan seterusnya dengan entry kite hari ni?xde kena-mengena pun sebenarnya...wallaaa...just nak share yang yeahhh imma kinda excited because my super-duper lovely huby will be back tomorrow! And the most exciting part is his 3 weeks holiday is approved. Syukur Alhamdulillah...so he can accompany me to labour room next week (maybe..=p)...tiehehe...

ok done for the introduction, actually this entry is about what we all have done today. who we all? i mean me and all my sis in laws has succeed doing our most favorite pastry, tart telur and tart buah. Kitorang buat dua-dua sekali sebab memang tamak haloba sangat dah kan...hahaha..We got the recipe from the internet also actually but since one of my sis in law have certificate in pastry, so we use her knowledge lar jugak...not simply depend on the internet punya recipe.

so here they are:

For the pastry

Ingredients;- 420 gm tepung, 100 gm icing sugar, 200 gm butter, 1 tbsp susu tepung, 1/2 teaspoon vanilla extract, pinch of salts, and 1 large egg.


Then, put the ingredients altogether and make a dough. lepas tu, letak dalam acuan tart and bakar selama 15 to 30 minutes or agak-agak separuh masak pada suhu 170 deg C. pastry tu kena separuh masak jer dulu sebab lepas ni nak bakar lagi...;)

For the egg custard filling

Ingredients;- a glass of fresh milk, a glass of icing sugar, 4 large eggs, a glass of water, 1 tbsp custard powder, 1/2 teaspoon vanilla extract and sedikit pewarna kuning telur.

Caranya, in a large bowl beat the eggs lightly with the icing sugar. Then slowly pour the fresh milk and water over the beaten eggs and constantly stirring. Also don't forget your custard powder, vanilla extract and pewarna yang dibenarkan..hehe.kacau sehingga sebati and DONE for the egg custard filling.



Lastly, pour the egg custard filling mixture through a sieve or guna sudu jer  into the pastry yang separuh masak tadi tu.Then, place the tart onto a baking sheet and bake for 10 to 20 minutes or until the custard is set.then siappp!!


ni gambar hasil kerja kami bertiga..;)


pastry yang belum dibakar 



 pastry sedang dibakar



 letak egg custard filling dalam pastry yang separuh masak



 bakar lagikk...




 yeayyy...ciappp!!! nyummyy....


As for the fruits tart, the pastry is same like on top.  But for the filling, we make some cream custard which is very the easy one.

For the cream custard filling

Ingredients;- 250gm custard powder, 600ml fresh milk, 1 teaspoon vanilla extract-----> altogether and masak di atas api yang kecil sehingga pekat. 

fruits;- we use grape, orange and kiwi. But its up to you ok, it can be strawberry (if budget besar lar..hehe), mango ker..rambutan pon boleh! =) -----> potong ikut suka hati korang!








fruits tart DONE! 


amacam??bole jual ker xley jual??


nak order bole jer....;)


psst: entry ni entry tertangguh, jadik pedulikan datenyer tu..=p


bubbbyyeeeee............




No comments:

Post a Comment

Post a Comment